Spalio 29,2022

spalio 26, 2022

Pereitą šeštadienį mokykloje lankėsi Kristina Lapienytė iš Lituanistikos Tyrimo Centro Čikagoje ir supažindino vyriausius mokinius su Lietuvos diplomatijos istoriją. Mokiniai susipažino su JAV lietuvių pastangomis ir darbais atkreipti pasaulio dėmesį į Lietuvą po Pirmojo Pasaulinio karo, ir be sustojimo raginti JAV valdžią pripažinti Nepriklausomą Lietuvą.
Po pristatymo vyko viktoriną. Man malonu pranešti, kad mūsų mokiniai labai gerai atsakė klausimus,  ir net du pelnė pirmąsias vietas. Laimėtojus paskelbsime šeštadienį, lapkričio 5 d. vėliavų pakėlimo metu. Prašome dalyvauti ir pasveikinti nugalėtojus, kurių vardus sužinosite tik tą dieną! Ačiū viešniai ir svečiui Mindaugui Čiagliui iš LA konsulato už įdomios pamokos pravedimą.
Raginu visas šeimas dalyvauti Vėlinių paminėjime Forest Lawn kapinėse šeštadienį, spalio 29 d. Nurodymai prisegti. Auklėkime savo vaikus prisiminti  šeimos ir lietuviškos visuomenės mirusius. Rasite daug vardų tų asmenų, kurie kūrė mūsų Los Angeles parapiją ir bendruomenę. Kapų lankymas yra mokyklos dienos dalis, o ne laisvalaikis. Laukiame visų. Ačiū už supratimą.
Marytė